Nederland

De Hollandse Wallaroo heeft een eigenaardig trekje gehad vanaf de begin jaren tot 1996. zo was het in Nederland verplicht om op elke fiets en bromfiets een wit achterspatbord te hebben, dit vanwege de veiligheid ivm achteropkomend verkeer. Het achterlicht wat in alle andere landen standaard boven het achterspatbord is ingebouwd, zit op een Nederlandse Wallaroo midden op het spatbord wat de schoonheid niet ten goede komt. Het is een enorme knots. Na aanschaf worden de witte spatbordjes massaal vervangen door de door Honda bedachte standaard zwarte.

 

Een ander afwijkend onderdeel is de fietsbel die de brommer een truttig karakter geeft. Ook de bellen worden direct na aanschaf gedemonteerd. Kenmerk voor de originele Honda fietsbel, is het kevertje.

 

Het 3e typisch Hollands detail is het welbekende gele plaatje dat aanduid dat het om een bromfiets gaat.

Later wordt het toegestaan om gele stickers op het voorspatbord te plakken waarna er ook van het gele plaatje massaal afscheid wordt genomen.

1 reactie op “Nederland

  1. Ha jongens, dat ziet er mooi en goed uit. Ik had nog even gezocht of mijn brommertje er ook op stond, een wallaroo de Lux uit 2002. Ga zo door en veel succes!
    Peter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>