Italie

"Springende Chaos!"

In Italie zijn maar een aantal verschillende Wallaroo’s op de markt gebracht. Een succes is het dus niet geweest. De wallies zijn hier van 1990 t/m hooguit 1992 leverbaar geweest.

Voor de liefhebber zijn er echter een aantal interessante details aan de Italiaanse uitvoering die uniek is en verder niet voorkomt onder de Wallaroo’s.

Het meest opvallende is het 1 persoons zadel. Waarschijnlijk schrijft de Italiaanse wet voor dat er niet meer dan 1 persoon op de brommer vervoerd mag worden. Honda heeft daarom bedacht om het zadel af te schuinen waardoor een zitplaats voor een 2e persoon komt te vervallen.

 

Ook in de bestickering zit een verschil met dezelfde uitvoeringen die in andere landen uitgebracht zijn. Dit is namelijk de kangaroo sticker, deze vind je wel terug op een Spaanse Wallaroo. De reden waarom deze alleen in Italie en Spanje op de brommers gezeten hebben is onbekend. Misschien om extra te benadrukken wat de benaming “Wallaroo” betekend, kleine kangaroo.

Uiteraard zijn ook de waarschuwings stickers in het Italiaans.

Wat ook afwijkt is de kilometerteller, deze heeft een rode striping op de schaalverdeling (boven de 40 km/h is te hard ofzo? :

Nog een opvallend detail is de lengte van de knipperlichten aan de voorzijde. Deze zijn bij de Italiaanse uitvoering aan de voorzijde iets korter dan normaal:

Knipperlichten met normale afmeting, te zien is dat deze buiten de stuurkap uitstekenDe Italiaanse knipperlichten zijn aan de voorzijde korter dan normaal.

Te zien is dat bij de Italiaanse uitvoering, de knipperlichten aan de voorzijde iets korter zijn

Dan is er nog het helmhaakje. Dit specifiek detail zijn we alleen nog maar bij een Italiaanse wallaroo tegengekomen. De bedoeling is om de buddy open te maken waarna het haakje vrij komt. Hieraan is het helmbandje te bevestigen waarna je de zadelruimte weer afsluit en hiermee de helm “op slot” zet.

Het helmhaakje komt vrij naar het openen van de bagaeruimte

Tot slot is er nog 1 kenmerk welke typisch is voor de Italiaan. Het betreft het typeplaatje welke aan de rechterzijde bij het achterwiel zit. Normaal gesproken is deze zwart met zilverkleurig uitgevoerd  echter bij de Italiaanse wallaroo is deze gefabriceerd van een compleet aluminium plaat met ingeslagen kenmerken.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>