Spanje

“De Europese kangaroo”

¬†Ook de Spanjaarden krijgen bezoek van de wallaroo in begin jaren ’90. Qua populariteit gaat het hier iets beter dan in Italie echter zal het nooit een bestseller worden zoals in Belgie. De verkoop loopt door tot ongeveer 1996.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meest opmerkelijke detail van de Spaanse wallaroo is de trapper constructie. Net als vroeger in Nederland zijn ze in Spanje verplicht om trappers op een bromfiets te hebben. Gelukkig was dit in Nederland voor de komst van de Wallaroor afgeschaft.

Verder kwamen we op internet ook deze kilometer teller tegen:

Spaanse teller met schaalverdeling tot 60 km/h

Opmerkelijk is dat de schaalverdeling maar tot 60 km/h gaat! Normaal gaat de teller tot 80 km/h. Waarschijnlijk zit deze op een snorfiets gemonteerd.

Wat ook nog afwijkend is van wallaroo’s uit alle andere landen zijn de voetsteuntjes. Deze zijn namelijk rond van vorm en inklapbaar. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat je de trappers rond kan bewegen zonder dat je iets raakt.

 

Hieronder een fimpje van een Spaanse Wallaroo waarop de trappers goed te zien zijn:

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>