Rariteiten en andere verschillen

Op deze pagina wil ik rariteiten laten zien die wij tegen zijn gekomen ¬†op wallaroo’s of onderdelen hiervan. Het zijn mogelijk productiefouten die niet onderschept zijn tijdens assemblage.

Tevens laten we hier het verschil in onderdelen zien die in de loop van de jaren dat de wallaroo in productie was zijn ontstaan.

 

Op onderstaande foto’s is een paars zadel te zien waarbij Honda geen afwerk “bies” op het zadel gestikt heeft.

Hieronder een foto van een zadel waar de bies wel aanwezig is zoals het hoort

zadel met afwerkbies

Hieronder nogmaals de verschillen maar dan van de voorzijde van de zadels

zonder bies

met bies

Hieronder 2 verschillende chokehendels. De rechter is de eerste uitvoering en werd gemonteerd om de wallaroo’s tot +/- 1998. De linker werd vanaf 1998 t/m 2003 gemonteerd.

Een mede hobby’ist is onlangs een afwijkend wit achterspatbord tegen gekomen. Gezien een wit achterspatbord een Nederlandse versie is, is deze altijd voorzien van bevestigings gaten tbv het achterlicht. Er werd echter een spatbord gevonden die in de mal gemaakt is van een wallaroo bromfiets die buiten Nederland geleverd is, dus zonder bevestigings gaten.

links het afwijkende spatbord zonder gaten

Hieronder is een zijkap van een Nederlandse Wallaroo uit 1991 te zien met daarin een spuitgietfout. De uitsparing aan de achterzijde hoort niet aanwezig te zijn.

De sticker die hieronder te zien is hoort normaal niet op het grotere schut vel te zitten maar netjes uitgesneden rondom.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>