Cricket & Co 1989 – 1990

 

De Cricket&Co is de allereerste uitvoering van de wallaroo en daarom misschien wel de meest speciale voor de liefhebber.

Honda had bedacht om de nieuwe Wallaroo tbv de introductie te koppelen aan het Belgische kleding merk Cricket&Co. Dit merk is indertijd vergelijkbaar met NAF-NAF en Benneton, en was erg kleurrijk, casual maar toch sjiek. 

 

De kleuren komen rechtstreeks uit de Cricket&Co kleding lijn

 Er wordt besloten om flink uit te pakken met de toch al opvallende Wallaroo.

Zo krijgt de brommer een geel achterwiel, een roze voorwiel en zijpanelen die in 2 kleuren (geel en roze) gelakt zijn wat later nooit meer voor is gekomen. De overige kappen zijn licht paars.

De bestickering is van het kledingmerk Cricket&Co en bestaat uit het logo (de cricket speler) en belettering.

Er is ook nog een 2e Cricket variant, deze is compleet roze uitgevoerd wat later ook nog terug komt, maar dan wel met paarse wielen.

De bestickering op deze uitvoering bestaat uit een soort van belijning in 2 kleuren en belettering.

 

De vroegste producties zijn vaak een A klasse (snorfiets) en de kilometer teller ontbreekt hier nog.

De voorwiel naaf is dan ook nog niet voorbereid op een kilometer teller kabel.

Zover wij weten is de Cricket in een beperkte oplage geproduceerd en alleen in Belgie op de markt gebracht. Van horen zeggen werd er vaak 1 aan de dealer “geschonken” ter promotie.

Er werd dan ook nog een Cricket&Co paraplu meegeleverd.

 Bestellen van reserve onderdelen, wat tegenwoordig al erg moeilijk is, is bij een Cricket bijna onmogelijk vanwege het feit dat de kleurcode “YELLOW” simpelweg niet voorkomt in het Honda systeem.

3 reacties op “Cricket & Co 1989 – 1990

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>