Wallaroo rit 2014

Zondag 6 juli 2014 was het weer tijd voor de jaarlijkse Honda Wallaroo rit!

Ditmaal het idee om vanuit regio Helmond via Nuenen, Son en Breugel, St Oedenrode en St Michiels Gestel naar S’Hertogen Bosch te rijden met de nodige tussen stops voor een drankje en te tanken.

De weergoden bleken ons echter niet goed gestemd te zijn en het zou de gehele dag gaan regenen en zelfs onweren:

We zouden hoe dan ook verzamelen en zien hoever we zouden komen. Het weer deze ochtend bleek gelukkig anders dan voorspeld:

regenval met onweer....dus

Uiteindelijk hadden we ons rond 11:00 verzameld. Nog even de laatste dingen checken en de tanks afvullen. De tocht werd gestart met 6 wallaroo’s waarna er in Den Bosch nog 2 bijkwamen.

De tocht zette zicht voort naar Stiphout, Nuenen, Gerwen, Son en Breugel met als 1e rustpunt in St Oedenrode. Tijd voor een drankje.

Nog even wat afstellen en we kunnen weer verder.

WALLAROO RIT 2014 VIDEO 1 “KLIK”

Op naar Den Bosch! Onderweg komen we nog een grasveldje tegen. Tijd om wat te spollen. De blauwe lucht was ondertussen verdwenen echter bleef het droog met een temperatuur van 23 graden C.

WALLAROO RIT 2014 VIDEO 2 “KLIK”

WALLAROO RIT 2014 VIDEO 4 “KLIK”

Nog even een klein wedstrijdje:

WALLAROO RIT 2014 VIDEO 3 “KLIK”

Na de middag bereiken we, nog steeds droog, Den Bosch. Vanwege koopzondag was het behoorlijk druk in de binnenstad. Tijd voor een drankje op het terras. De 2 overige rijders voegde zich toe wat de groep tot 8 maakte.

Na 1,5 uur was het mooi geweest. Tijd om weer op te stappen en richting Maaskantje te rijden voor een Knoepert! De welbekende snackbar ” t Pleintje” is echter niet in Maaskantje maar in Den Dungen gesitueerd.

Onderweg stuiten we op een crossbaan die door een aantal toch even getest wil worden :)

De toeschouwers :)

Na het zandhappen was het tijd de tocht naar Maaskantje te hervatten. Vreemd genoeg stuurt de navigatie ons door Den Dungen heen en moeten we door wegwerkzaamheden de A50 oversteken die afgezet is.

Uiteindelijk blijkt door een foutieve ingave, de verkeerde cafetaria “‘t Pleintje”geselecteerd te zijn waardoor we uitkomen bij een frietzaak met dezelfde naam maar dan in Den Bosch :D

Verkeerde Snackbar K*T!

Door deze “omtrekkende beweging” zijn een aantal van ons door hun brandstof heen waardoor we besluiten een tankstation op te zoeken. We vinden er 1 in de buurt, en ze hebben nog MIX ook!

Uiteindelijk komen we als nog uit bij de juiste Snackbar in Den Dungen!

Friet met Knoeperts bestellen Jonguh!

Na de friet, knoeperts etc is het tijd om huiswaarts te gaan. We maken nog een groepsfoto waarna de groep zich splitst.

Tijdens het laatste stukje huiswaarts begint de zon in eens te schijnen, ondertussen waren er maar enkele druppels regen gevallen. Tijd voor de laatste stop.

En dan aan het einde van de dag komt daar dan de “beloofde” regen/onweersbui aan. Net op tijd terug :)

Tot volgend jaar!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>